YO19STAYHOME

Încercând să mă obișnuiesc a identifica indicativele, am dat de o mare dilemă în timp ce ascultam traficul pe 80m, folosind serverul webSDR ținut online de YO3GGX, la frecvența de 3709.50 kHz când am auzit  „Yankee Oscar 19 StayHome”.

Deoarece știam că zonele din românia sunt de la 2 la 9, iar nici indicativul YO19SH nici YO19StayHome nu păreau a fi indicative reale, am început să mă îndoiesc de cunoștințele acumulate în cele 2-3 zile de când am început să mă documentez despre Radioamatorism sau chiar de ceea ce-mi aud urechile.

După alte câteva căutări am găsit și pagina oficială a evenimentului „Maratonul YO19STAYHOME” unde am aflat că „nea Marian” (cel care făcea CQ pe YO) era YO2DIU!

După alte câteva minute, în timp ce încercam cel mai performant server webSDR întâlnit până acum, am mai auzit pe cineva făcând CQ sub indicativul acestui eveniment, dar deși m-am amuzat auzind-ul cum saluta: „Shalom Shalom”, nu am stat prea mult pe frecvență deoarece recepția nu era chiar de 59 ci, mai degrabă, un 354!

În final, țin să le urez toturor celor care participă la acest eveniment să aibă parte de cât mai multe QSO-uri!

gold-yo19stayhome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.